Maaike de Reuver is de oprichtster van WE CANTEEN, het meest innovatieve cateringconcept van Nederland. Naast trendwatcher is zij eindredacteur bij Food Inspiration, een inspiratie-platform voor horeca-ondernemers. Daarnaast is ze mede-iniatiefnemer van Eindhovens Rondje, het online platform voor de leukste uitgaan- en dinertips van Eindhoven.

By Maaike de Reuver

De jeugd van tegenwoordig zet een nieuwe standaard: Gezond, vernieuwend en geweldig van kwaliteit

De jeugd lui, en laks, en alleen maar van de mobiele generatie? Wat mij betreft zeker niet. In ieder geval in Eindhoven niet. En al helemaal in de Eindhovense horeca niet. Als je het mij vraagt zijn het de jonge mensen die een vernieuwing in de Eindhovense horeca in gang hebben gezet, die niet meer te stoppen is.

Ontbijt- en lunchbars: een nieuwe gezonde standaard in de stad

Zo heeft Linsey van Oers met haar ontbijt- en lunchbars The Happiness Cafe en The Happiness Kitchen een nieuwe standaard gezet voor gezond eten in de stad. Zelfs zakenmannen zitten er aan de smoothie bowls of de avo sandwiches. En op de Kleine Berg en op Strijp-S zijn het Bram en Kim Sanders die je bij Bagel and Juice laten genieten van een healthy ontbijt of lunch.

Innovatie van tradities: op culinaire wereldreis in Eindhoven

Wil je iets uitgebreider uit eten in Eindhoven dan is daar Robin van Riel die met zijn Le Cozy op de Kleine Berg een innovatieve en hedendaagse versie van de traditionele Franse bistro neerzet. En wil je helemaal op gastronomisch avontuur? Ga dan naar El Puente, waar Robin Wijnen, Roel van de Broek en Berry Wijnen je meenemen op een culinaire reis om de wereld.

11 gangen pop-up diner: gastronomie naar een hoger niveau

Genoeg voorbeelden van jonge ondernemers die de Eindhovense horeca vernieuwen. Maar als er een voorbeeld is van twee jonge gasten die de gastronomie in onze stad naar een hoger niveau tillen, dan zijn het wel de youngsters Freek van Hek en Sergio Hernandez. Onlangs organiseerden ze een pop-up diner. Niet zo maar een pop-up diner, maar eentje van 11 gangen. En niet zo maar in een kroegje om de hoek, maar op misschien wel de meest iconische plek van onze stad: in het Evoluon.

— Het Evoluon is trouwens überhaupt booming tegenwoordig. Van 20 juli tot en met 9 september wordt het park rondom het iconische gebouw in de weekenden omgedoopt tot stadsstrand. De entree is gratis. Een heerlijke plek voor een vrijdagmiddagborrel, een zaterdagje zonnen of een zondagmiddaglunch met vrienden! —

1 ufo, 2 talenten, 11 combinaties, 30 gasten

Voor slechts 30 gasten hadden de kerels 11 waanzinnige food and drink pairings bedacht die ze serveerden in het restaurant van de ufo. Oesters met champagne, bospeen met kombucha, schaaldieren met kamille-thee en een oliebol met amaretto. Slechts een kleine greep uit de fantastische combinaties van deze jonge chef en bartender. Van iedere drank-spijs combinatie liep het water mij en mijn tafelgenoten in de mond. En bij iedere hap werd ik trotser. Trotser op onze stad. Trotser op jong talent. En trotser op deze gasten die dat –samen met hun team- mooi gechefd hadden! Een bewijs dat de jonge chefs en horecatalenten in onze stad een nieuwe standaard neerzetten die gezond is, vernieuwend is en bovenal geweldig is van kwaliteit!

Open je Instagram-account en volg ze: die jonge chefs en horecatalenten uit Eindje. Want ik zeg je: zij brengen de horeca in Eindhoven de innovaties en combinaties die ik wil, die Eindhoven wil, die jij wilt!

— Verliefd op het servies? Volg dan PlatezCeramics

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *