Ook in Eindhoven, hartje centrum kun je het typische Chinatown gevoel ervaren.

Food City New Oriental vind je midden op de Markt! Recht boven de ingang van de Heuvel Galerie aan de McDonald’s kant.

Wanneer Nederlanders denken aan Chinees eten, dan is het al snel Babi Pangang, Foe Yong Hai en Tjap Tjoy. Maar echt traditioneel Chinees, is dit niet. Wij hebben een onontdekte parel gevonden waar je wél de authentieke Chinese keuken kunt proeven; Food City New Oriental. Sinds februari al te vinden op HeuvelGalerie 103 en  wij gingen er naar toe om eens de echte traditionele Chinese cuisine te ervaren.

We lopen een steile trap omhoog en verwachten in een klein donker Aziatisch tentje te komen.

We worden echter positief verrast, zodra we de eerste geuren ruiken en het restaurant binnen lopen. Een grote sfeervolle ruimte met aquariums en een restaurant gevuld met ‘locals’, in dit geval dus Aziaten 😉 . We wanen ons ergens ver weg op vakantie in Peking. Loving it already! Op dinsdagmiddag 13:00 uur zit de zaak bomvol! Dit belooft veel goeds.

De menukaart is in twee talen geschreven, Chinees en Nederlands en staat vol met voornamelijk Kantonese gerechten en gerechten uit de Szechuan keuken. Een fijne bijkomstigheid: er is ook een kaart met plaatjes zodat je ziet wat je besteld.

Wij gaan voor een wontonsoep, dumplings gevuld met vlees en met garnalen, gevulde pasteitjes, gyoza’s en een van de specialiteiten; een pannenkoek met Chinese bosui en gedroogde garnalen. En ondanks dat we het idee hebben dat we nog niet eens de helft van de verschillende gerechten hebben geproefd, zijn dit al flinke porties. We merken dat we niet kunnen stoppen met eten, hoewel we toch al flink vol zitten. Het is gewoon te lekker. We kunnen de gerechten zelf zo pittig maken als we willen met de geroosterde chili die op tafel staat. Dus ook als je niet van spicy food houdt, kun je hier terecht.

Wat een smaken: vers, zacht, gekruid. Wij zijn fan!

De manager vertelt ons dat alle dim sums en dumplings dagelijks door de koks met de hand worden gemaakt, in tegenstelling tot de diepvries-dumplings die bij de Aziatische toko’s worden verkocht. En dat verschil proef je!


Eindhovens Rondje tipt

Food City New Oriental is zeven dagen per week geopend, van 12:00 tot 23:00 uur. Mocht je foodmaatje nou echt niet van traditioneel Chinees houden, don’t worry. Speciaal voor hen, staan ook de ‘Hollandse Chinese’ gerechten op de kaart.

Onze tip is om een keer op een dinsdag- of woensdagmiddag te gaan lunchen, want dan zit je tussen de ‘locals’ en waan je jezelf voor heel even in China.

PS: Food City New Oriental heeft geen website, maar is telefonisch bereikbaar op het nummer:
+31 40 246 1431 (De gegevens die op TripAdvisor gepubliceerd zijn, kloppen niet.) En wij zouden het super leuk vinden als jullie benoemen dat jullie de blog op onze site hebben gelezen 😉

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *