Helaas heeft ons na publicatie het bericht bereikt dat De Tafel gesloten is i.v.m. een overname. Eindhoven is een dynamieke stad en zo snel als de leuke nieuwe restaurantjes en kroegen de deuren openen, gaan er helaas ook sommige deuren dicht. Ondanks de ontzettend leuke blog van gastblogger Ivy Frencken, valt De Tafel in deze laatste categorie. 

Zodra we meer nieuws hebben over de overname, horen jullie dit natuurlijk van ons! Omdat we jullie de leuke schrijfstijl van Ivy niet willen onthouden, laten we de blog nog even online staan 😉

Aan Tafel voor Brabantse gezelligheid, gastvrijheid en familiegerechten!

By Ivy Frencken

Bourgondisch meisje dat leeft en beweegt in de Bergen van Eindhoven met een voorliefde voor lekker eten en drinken.

Mijn naam is Ivy Frencken, trotse gastblogger van Eindhovens Rondje. Ik zal me kort introduceren. For starters, ik hou van lekker en gezellig eten, vooral in Eindhoven (verrassend). Sinds 2,5 jaar woon ik op de – voor mij meest praktische plek van de stad – Kleine Berg. Ik moet toegeven, ik vind het best spannend. Ik ben van nature geen schrijfster. Maar een uitdaging kan geen kwaad, een beetje buiten mijn comfort zone komen, past wel goed bij mijn karakter.

Aan de Brabantse Tafel

Dus daar gaan we, mijn eerste blog. En om dan ook maar meteen helemaal buiten mijn comfort zone te gaan, ben ik tijdens mijn vuurdoop aangeschoven bij Restaurant ‘De Tafel op de Grote Berg. Ik moet zeggen, ik ben er ongeveer 150 keer langs gefietst, gelopen en soms zelfs gekropen. En toch ben ik er nooit naar binnen gegaan…Waarom? Ik kan het je niet zeggen. Maar iedereen verdient een eerlijke kans, zo ook Anneke, de eigenaresse van De Tafel. Een super eerlijke, normale, gezellige maar vooral Brabantse vrouw. My cup of tea!

Anneke begroet ons enthousiast en biedt een gezellig plekje bij het raam aan. Kort legt ze het concept uit; je kunt elke ronde een voor-, hoofd- of nagerecht bestellen met daarbij een bijgerecht. Je mag dit onbeperkt herhalen, in elke willekeurige volgorde voor een vast bedrag, tot je écht niet meer kan (di t/m do 24,50 p.p. en vr t/m zo 27,50 p.p.). Ideaal om na een dagje winkelen in Eindhoven uitgehongerd aan te schuiven.

Stoofke van oma staat met trots op de kaart

DeTafelWe vragen Anneke om wat eerlijke tips en een beetje ondertiteling bij de mega Brabantse kaart (ik doe maar net of ik niet uit Nuenen kom en alles prima kan lezen). En jawel, de specialiteiten van De Tafel, zoals ‘Annekes suupke’ en ‘Moeders tomaatje’ en ‘Stoofke van Oma’ volgens oud familierecept, zijn populair onder de vaste gasten. De recepten worden jarenlang doorgegeven binnen de familie en zijn dan ook met trots verwerkt in de menukaart.

Wat ook speciaal is aan deze Brabantse kaart is dat De Tafel werkt met streekproducten. Kiep uit Nuenen, Visjes van een Eindhovense visboer, ham uit Tilburg, enzovoorts.

Vooraf nemen we garnalenkroketjes en paling op broodjes. Ik moet zeggen, schandalig als ik ben, zit een beetje oordelen in mijn aard. Sceptisch door het ietwat trubbelige* volk op het terras, ontvingen wij een gezellig plaatje met de voorgerechten geserveerd. Lekker…ik vond het echt verrassend lekker. Het broodje een beetje te zoet, maar de paling en het kroketje zijn zeker voor herhaling vatbaar!

Als hoofdgerecht adviseerde Anneke de rode kool met het biefstukje met champignonsaus te combineren en de vongole erbij te nemen. Uiteraard volgden wij haar advies. Ook dit eten was echt goed, de rode kool was to-die-for. Hoewel mijn metgezel geen behoefte meer had aan een toetje, heb ik toch nog even een rondje met desserts besteld. Tegen heug en meug heb ik nog wat naar binnen gewerkt. Kon het niet laten!

Sing your heart out in het weekend

In het weekend is De Tafel geen doorsnee restaurant. Rond een uur of 22.00 gaan de microfoons aan en ontwikkelt het zich tot een heuse karaoke bar, maar dan zonder songtekst, HELP! Wie durft, is dan vrij een optreden te geven aan de gasten met gezellige Dolly Parton-achtige muziek. You had me at Dolly!

Aan het eind van de avond mochten we onder het genot van een lekkere Limoncello ‘plaatjes draaien’. Mijn guilty pleasures zijn van Ruth Jacott en dat hebben ze geweten bij De Tafel. 😉

Brabantse gezelligheid en gastvrijheid

Kortom, gezelligheid en gastvrijheid zijn twee sleutelwoorden die goed passen bij De Tafel. Kom je net terug van een lange vakantie of een gave backpackreis en heb je Brabant gemist? Jong of oud, ga lekker zitten, laat je verrassen door het Hollandse menu en wanneer je talent denkt te hebben, grijp die microfoon. Anneke zorgt er met haar SUPER gastvrije karakter voor dat je gegarandeerd een gezellige avond hebt.

En ik? Super gelukkig met De Tafel als vuurdoop. We hebben een top avond gehad, mede dankzij Anneke.

*trubbelig: mijn familie woordje: rommelig, ongeregeld, niet verwacht, beetje gek.

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *