Ons Bourgondische Bergenmeisje en gastblogger Ivy Frencken was deze keer te gast bij een van haar favoriete restaurants in Eindhoven, het altijd gezellige Le Cozy op de Kleine Berg in Eindhoven.

By Ivy Frencken

Le Cozy is the place to be…oui, oui, mon cherie!

Eén van mijn lievelingsrestaurants bij uitstek is Le Cozy op de Kleine Berg. Nou kan dat komen omdat eigenaar Robin van Riel mijn hart gestolen heeft met zijn altijd vrolijke karakter en leuke humor, maar diep van binnen weet ik dat het meer is dan dat…

Ik voel me altijd welkom bij deze gezellige bistro. Of dit nu voor een theetje op het terras is, een knus diner of een lekker wijntje en een tafel vol lekkere hapjes op zondagmiddag tijdens Snack Attack. En nee dit zijn geen Franse kazen en bitterballen, maar de lekkerste Franse luxe hapjes. Je kunt het meer zien als een proeverij van het beste dat Le Cozy te bieden heeft.

Fan van Franse cuisine

Het menu is Frans en wisselt eens in de zoveel tijd. Zo ben ik altijd weer benieuwd wat er nu weer voor lekkers op het menu staat. Maar er zijn ook the usual suspects, die zijn altijd goed! Ik ben van mening dat je de menukaart van je (bijna) buren toch minimaal (bijna) helemaal geproefd moet hebben, vooral als deze ontworpen is door Chant!. Dus ik heb een lijstje met favorieten hier.

Komt ‘ie. Los van de famous sardines en de pata negra staat er nog zoveel meer op de kaart dat je zéker geproefd moet hebben: crabe et avocat; variete des crevette (lees trio van Hollandse Garnalen), de beroemde steak tartare – gelukkig snappen ze hier dat ik deze graag zelf in elkaar knutsel -, gerookte zalm op toast, de slibtongen en de mega malse ossenhaas.

Nu ben ik met dit lijstje bescheiden geweest, want er zijn denk ik momenteel drie gerechten van het menu die ik nog niet gehad heb. Maar zonder overdrijven, alles is lekker. Zoals je ziet is de keuze reuze. Ik ben zelf altijd erg van de voorgerechten, het liefst deel ik deze dan ook, zodat ik van alles wat kan proeven, foodsharing, maar dat is geloof ik iets vrouwelijks 😉 !

Warm welkom

Naast het lekkere eten en de bijzonder goede wijnen (daarom is een appartement op kruipafstand zo fijn) zorgt het personeel voor een geslaagde Franse avond uit. De humor van eigenaar Robin, de super service van gastheer Peter en de goed opgeleide medewerkers maken de avond af! Het meeste personeel werkt al jaren bij Le Cozy, dat zegt genoeg! Ze zijn vriendelijk, niet overdreven, maken een praatje, zijn gezellig en hebben overduidelijk horeca ervaring. En personeel is echt iets waar je als restaurant wat mij betreft nooit op moet bezuinigen!

Warme zomeravond in Parijs

In de zomer is het helemaal genieten. Je kunt er heerlijk settelen aan een van de Franse bistro tafeltjes of de grote stamtafel (van wijnkisten gemaakt). Genieten van een overheerlijk wijntje en de bizar lekkere oesters Rockefeller. Oesterweetje: De Rockefeller oester is een warm bereide boterige oesters onder een laagje van kruidige broodkruimels. Dit gerecht ontstond als een variant op de beroemde Franse slakken. Dus de bereiding van escargots maar dan bij een oester, best of both worlds! Weer wat geleerd!

Oe la la, er is meer…

Boven bezit Restaurant le Cozy nog over een gezellige ruimte met bar (en terras!!) dat perfect kan worden ingezet voor privé feestjes, bedrijfsuitjes of diners. Ook hier is alles mooi verzorgd en indrukwekkend aangekleed met prachtige foto’s – gemaakt door Robins vader Jos van Riel – en unieke ornamenten en boeken die zo van een Franse brocante af kunnen komen.

Ik durf te concluderen dat met mij vele andere Eindhovenaren graag hun vrije tijd besteden bij Le Cozy. Je ziet er geregeld dezelfde gezichten en dat is een goed teken! Omdat het ook vaak snel volloopt met gezelligheid is vooraf reserveren geen onverstandige keuze!

Zie ik jullie daar!?

Reserveren van de bovenverdieping of een heerlijke Franse avond uit kan via info@eindhovensrondje.nl. Wij verbinden graag!

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *