Instafoodie Eline heeft als missie om ‘onze’ steeds hippere en gewilde stad goed op de kaart te zetten. Uit deze drive is inmiddels al een leuke Instagram account en website vol smakelijke blogs ontstaan, met vooral veel verleidelijke food – interior foto’s. Wie Eline is? Find out yourself en check haar Social Media kanalen en… voor de dare devils, nodig haar eens uit voor een kennismaking! Wij zijn fan van deze ontzettend lieve en gemotiveerde dame en nodigde haar uit om de poké bowls bij Hemels te gaan ervaren en hier een gastblog over te schrijven. 

By Eline a.k.a. Foodies Eindhoven

Poké bowl: een hemelse, healthy, Hawaiiaanse specialiteit

Ik woon al mijn hele leven in Eindhoven en heb de stad zien uitgroeien tot de prachtige stad die het nu is. Drie maanden geleden besloot ik mijn passie voor betaalbaar, lekker en gezond eten in Eindhoven te delen met de rest van de wereld. Ik laat jullie graag de lekkerste plekjes zien die je geld echt waard zijn. Als student moet je tenslotte keuzes maken en dan is het zonde als je eten ontzettend tegenvalt. Met Foodies Eindhoven vertel ik jou waar je vandaag echt een keer moet gaan eten.

En vandaag op het programma: poké bowl!

Voor Eindhovens Rondje mocht ik op pad om een poké bowl te gaan proeven bij Hemels. Een nog vrij nieuw zaakje in Eindhoven waar ik als sushi liefhebster natuurlijk echt kennis mee moest maken ;-). Het idee voor de zaak werd opgedaan in Amsterdam. Hier zagen ze de trend opkomen en wisten meteen dat ze dit ook naar Eindhoven moesten halen. Dit was uniek!

Nu vraag je je misschien af een poké bowl? Wat is dat dan? Oorspronkelijk komt het uit Hawaii en je spreekt het uit als po-kay. Je kunt het gerecht het beste beschrijven als een combinatie van een salade en sushi. Poké zijn meestal blokjes vis die ze marineren in sojasaus met sesamzaadjes, maar je kunt het ook heel goed met wat anders als vlees of tofu eten.

Schermafbeelding 2018-04-17 om 11.22.53


Hemelse specialiteit of liever BYOB’en?

Nu eet je natuurlijk niet alleen maar een saai bakje vis, dat is niet speciaal. Het leuke aan een poké bowl is dat je juist combinaties maakt met allerlei verschillende soorten groentes, rijst en andere toppings. Je leert allerlei nieuwe ingrediënten kennen en je kunt helemaal losgaan aangezien het allemaal groente is. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je aankomt!

Bij Hemels hebben ze verschillende opties. Je kunt kiezen uit een standaard bowl of je kunt er eentje zelf samenstellen, de BYOB (Build Your Own Bowl):

  1. Je kiest een basis: sushirijst, quinoa of baby greens.
  2. Je kiest een bron van eiwitten: tofu, zalm, kip, krab, rund of tonijn.
  3. Je kiest twee soorten toppings: allerlei soorten groentes zoals wortel, zeewier, zoete aardappel enz.
  4. Je kiest je crunch: een lekkere bite, bijv. pinda of een van de vele anderen knapperige opties.
  5. Je kiest je saus: de originele poké ponzu is echt geweldig! Als je in de winkel langs komt kun je de sausjes ook even proeven voordat je kiest, zo weet je meteen hoe pittig ze zijn.

Iedere maand hebben ze een eigen special, maar doordat je zelf je bowl kunt samenstellen, kun je eindeloos blijven variëren en heb je genoeg reden om weer terug te komen. Je raakt nooit uitgekeken, want de ingrediënten worden aangepast op het seizoen. Zo is er iedere keer weer iets nieuws. Voor een poké bowl betaal je ongeveer 11-15 euro maar dan zit je ook wel echt super vol en het is super gezond!

2018-04-01-PHOTO-00000051
Eten met stokjes

Een poké bowl is wel iets wat echt verbindt. Je eet de bowl met stokjes en geloof mij, dat is behoorlijk lastig als je quinoa eet. Hierdoor doe je er wel weer langer mee en heb je meer tijd om met je omgeving te kletsen. Het is healthy comfort food dat je samen kunt delen en er echt even lekker voor kunt gaan zitten. Samen op de bank je bowl wegwerken kan dus gemakkelijk. Via Foodora, Deliveroo en Thuisbezorgd heb je het binnen no-time in huis.

Mijn avond was enorm geslaagd. Ik kon weer bijkletsen met mijn beste vriendin, genoot van geweldig eten en leerde weer een nieuwe ondernemer kennen. De saus is dus echt geweldig en toen ze aanboden om nog wat extra saus op onze bowl te doen, heb ik dat aanbod zeker niet afgeslagen.

Broodje met ijs, anyone?

Naast de poké bowl heeft Hemels nog meer te bieden. Je kunt er een lekker ijsje gaan halen en binnenkort voegen ze hier ook Brioche con gelato aan toe, oftewel een broodje met ijs. Deze specialiteit komt uit Sicilië en schijnt erg lekker te zijn. Het lijkt mij zeker bijzonder om dit eens te gaan proeven. Het is of geweldig of super raar ;-). Ik ben benieuwd of Hemels hiermee weer een nieuwe foodtrend in Eindhoven op de kaart gaat zetten. Ik houd jullie op de hoogte, want ik kom hier zeker nog met regelmaat terug.

Smakelijke groet,

Foodies Eindhoven,
Eline

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *