Houd je van lekker aapjes kijken, zonder zelf bekeken te worden? Bezoek dan eens Restaurant First Floor op de Markt in Eindhoven!

De Markt staat bekend als een plek om lekker mensen te kijken. Bij restaurant First Floor, nog een beetje een verborgen plek op de o zo gezellige en drukke Markt, kan dit vanuit een intieme en enigszins ‘verborgen’ setting. Zien, maar niet gezien worden…zeg maar. Een leuk restaurant, een vleugje romantisch en wat ons betreft de ideale plek voor een date. Je komt vrijwel geen bekenden tegen, wat voor een locatie op de Markt, redelijk bijzonder is 😉 . Dus geen toevallig passerende vrienden die je date stiekem even komen checken.

Liefde voor het vak en de zaak zijn de juiste ingrediënten voor een heerlijke avond bij First Floor.

Voor relatief weinig kun je hier heerlijk eten. De kwaliteit van het eten, ligt boven de prijs die je betaalt. We love it! Wij bestelden een variatie uit de bestsellers, die als specials keurig op de kaart gemarkeerd staan, waaronder beef sashimi en buikspek. Deze laatste is wat ons betreft echt een aanrader. Goed op smaak, een goede portie en ontzettend lekker klaar gemaakt; Order it! Daarnaast bestelden we een pannetje mosselen waarbij de keuze bestaat uit drie bereidingen. Wij gaan voor de klassieke variant met wijn. Heerlijk!

De kok is na tien jaar nog steeds in trouwe dienst en dat wil wat zeggen. Hij is van Griekse afkomst en vertelt ons vol trots over de zaak. Een dienstbare en erg vriendelijke man, met koksmuts en
al ;-). Zijn roots zijn trouwens terug te proeven in de Moussaka, een authentiek Grieks gerecht en specialiteit op de kaart.

Zo snel als de restaurantjes als paddenstoelen uit de grond schieten in Eindhoven, zo nemen we helaas ook vaak genoeg afscheid van tentjes. Maar First Floor is here to stay.

De vriendelijke gastvrouw werkt al vijftien jaar bij First Floor en is iedere keer op het juiste moment aan tafel: ‘Zal ik nog wat voor u bijschenken.’ Over de wijn gesproken; wij kozen voor een Boschendal Chardonnay 2015. Deze goed gebalanceerde wijn behaalde met de Decanter World Wine Awards 2011 een bronzen medaille!

De Markt midden in de stad blijkt helemaal niet alleen op massa gericht.

Waarom First Floor geen hotspot is, heeft wellicht te maken met het feit dat de zaak wat moeilijker vindbaar is, maar juist daarom hebben wij een hele aangename rustige avond gehad. Gepaste aandacht, lekker eten, een aangename terrasplek met goed uitzicht en geen harde muziek. Van ons krijgt First Floor de stempel; gastvrij & bourgondisch!

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *