American food is not fat it is FAB!

‘American food has a bad reputation.’ De eigenaren van The Famous American Bistro (FAB) op de Kerkstraat willen na jaren in LA, en een succesvolle zaak in Maastricht nu ook de harten van de Eindhovenaren voor zich winnen. En er zijn wel wat vooroordelen over de Amerikaanse keuken die eerst overwonnen moeten worden. Eindhovens Rondje ging op onderzoek uit, hierbij ons report 😉

Het eten is greasy: FABEL

Wij moeten eerlijk zeggen dat wij best wel een vooroordeel hadden, voordat we naar deze leuke Amerikaanse bistro gingen. ‘Dat zal vast greasy zijn…’ Het was helemaal niet vet, maar vooral gewoon erg lekker. Verse ingrediënten, super vlees, juicy chicken, homemade limonade. FAB legt de accenten op de juiste dingen. Wat dacht je van een zomerse salade met knisper verse sla, kleurrijke bosvruchten en crispy chicken. Echt een lekkere, voedzame salade, waar je makkelijk met zijn tweeën van kunt smullen.

Het is veul eten: FEIT

Je gaat hier nooit met een lege maag naar huis, daar zorgen ze wel voor. En dat dit vooroordeel waar is, dat vinden we natuurlijk niet zo erg. Want waar kun je in het weekend nou beter van je hangover genezen dan hier! FAB speelt hier slim op in met hun uitgebreide weekendbrunch (tussen 8-12 op zat. en 8-13 op zon.) met real American pancakes, Eggs Benedict, verse jus of een lekkere yoghurt parfait met verse bessen en granola. Niemand komt iets te kort. Je krijgt hier a lot of food for your buck, we like it!

Amerikaans eten is ongezond: FABEL

FAB heeft genoeg gezonde varianten op de kaart. Wat dacht je van een chicken & avocado sandwich of een Veggie Falafel of Halloumi salade. Of heerlijke Fajitas uit een gloeiend heet pannetje. En vervang die standaard friet eens door zoete aardappelfriet. Gezonder en naar onze mening ook nog eens veel lekkerder. Alle producten zijn vers en de gerechten zijn homemade en voedzaam.

Burgerkoning: FEIT

Dat Amerikanen goed zijn in burgers, dat is een keihard feit, in ieder geval bij FAB! En wat nu zo leuk is aan deze bistro, ze verkopen ontelbare sliders. Mini-hamburgers voor een mini-prijsje. Ideaal voor mensen die niet kunnen kiezen. Wij zijn guilty as charged, dus we trakteerden onszelf op allerlei heerlijke sliders. Een pulled pork burger, een taco style slider, een old school cheese burger en een honey-chipotle chicken burger zijn slechts een greep uit de vele keuzes. En allemaal even lekker. Mix & match them anyway you like.

Homemade drinks are the best: FEIT

Wij hebben ze getest bij FAB en wij zijn verkocht. Om te beginnen de homemade limonade en ice tea, awesome! En naar geheel Amerikaanse traditie komt de ice tea met een gratis refill…wohoo! En kennen jullie de Arnold Palmer al? Een mix van limonade en ice tea. Niet te zoet, niet te zuur, precies goed! Genoemd naar een bekende Amerikaanse golfer, die deze verfrissende mix zijn bekendheid heeft gegeven. Ook de Lynchburg Limonade is een Amerikaanse hero. Deze limonade heeft een lekkere Jack Daniels bite en wordt in leuke jars geserveerd!

Je kunt FAB het beste gewoon zelf eens proberen, dan weet je hoe awesome American food kan zijn!

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *