Helaas is dit restaurant niet meer geopend. Digital nomad en freelance digital strateeg Alex Malone bleef deze keer dicht bij huis en bezocht als gastblogger voor Eindhovens Rondje gezonde nieuwkomer Asperger.

By Alex Malone
Youtube kanaal Movie digital nomad day @ de Asperger

Rustige werkspot met healthy food

Als freelance ondernemer kun je in principe je eigen tijd in delen. Daarbij kun je werken waar je wilt. Zelf ben ik freelance digitaal strateeg en ik vind het super fijn om op pad te gaan en een hele dag in een inspirerende omgeving mijn to do list af te werken. In Eindhoven heb je heel veel fijne plekken en sinds kort heb ik een nieuwe favoriete plek, namelijk saladebar de Asperger.

Fijn aan de Asperger is dat er liefde en aandacht in de werkruimte is gestoken. Als je binnenkomt voelt het als een huiskamer. Initiatiefneemster Iris komt aan lopen, geeft me een hand en zorgt er voor dat ik me gelijk heel welkom voel. Ik mag plaats nemen in de meetingroom, een grote glazen ruimte met veel licht, een lange tafel en groene velvet stoelen. Wat een fijne plek! Er zitten nog twee freelancers aan de tafel. Het is gelijk gezellig en we kletsen kort over wat we doen en waar we aan werken. Vervolgens gaan we alle drie hard aan de slag met onze eigen werkzaamheden. Er hangt een goede sfeer en ik krijg energie van het feit dat ik niet alleen aan het werken ben, maar toch gefocust bezig kan zijn met mijn werk.

Goed gevulde, gezonde en o zo lekkere salades

Iris komt binnen met een kan water en zorgt voor een goede stroom van verse koffie en thee. De cappuccino’s met kokosmelk zorgen ervoor dat mijn energielevel hoog blijft en door de totale rust in de ruimte knal ik de ene na de andere klus af. Wat een fijne plek!

Rond lunch is het natuurlijk tijd voor een salade. Normaal vind ik salades best saai, maar aangezien dit een saladebar is ga ik er van uit dat Iris terug komt met meer dan een blaadje sla en wat croutons. Mijn verwachtingen worden zowaar overtroffen. Quinoa, geitenkaas, rode kool, homemade uienchutney, gegrilde paprika en een hand vol spinazie vullen het eerste bordje. Dat gezond eten zo lekker kan zijn! Verder mocht ik ook proeven van een ricebowl met sushi rijst, zalm, sashimi sticks, sla, komkommer en grove stukken avocado. Favoriet was de salade met feta, pijnboompitten en sinaasappel. De salades zijn alles behalve standaard en zijn verassend vullend en lekker.

Zonder op je calorieën te hoeven letten, kun je hier alles bestellen dat op de kaart staat. De Asperger staat immers voor gezond voer. De meeste salades zijn trouwens ook vega. Vlees miste ik helemaal niet! Tevreden en vol vitaminen werk ik rustig de rest van de middag door. Waar ik normaal om 4 uur mijn focus verlies en mijn honger opkomt, is het nu in mum van tijd 6 uur en tijd om richting huis te gaan.

Een nobel doel

Iris is de vriendin van Thomas. Thomas? Yes, Thomas! Hij heeft Soul Kitchen op Strijp-S opgezet. Deze horecagelegenheden werken beiden met personeel die een beperking hebben. Bij de Asperger werken voornamelijk mensen met een vorm van autisme. Ik vroeg Iris waarom ze er voor heeft gekozen om de naam zo confronterend te maken. ‘Ik moest een naam, of eigenlijk een label bedenken voor mijn zaak. Ik besefte me toen dat de mensen waarmee ik werk ook letterlijk het label autisme of Asperger gediagnostiseerd krijgen. Ik vroeg me af wat het met iemand doet om in zo’n hokje geplaatst te worden. Juist daarom koos ik er voor om het letterlijk te benoemen. En daarbij zijn we een saladebar dus de associatie met een asperge is snel gemaakt. Dat vond ik een grappige twist.’ Persoonlijk vind ik het een topreden. De naam nodigt uit tot vragen. Mooi om mensen zo aan het denken te zetten over hokjes en labels en een kijkje te geven in het hokje autisme.

Hippe flexwerkplek met snelle WIFI

Elke dinsdag kun je hier als freelancer werken op Digital Nomad Tuesday, maar eigenlijk kun je hier elke dag terecht om remote te werken. Verder kun je hier een meeting ruimte huren. Wat ik tof vind, is dat je als freelancer, door gebruik te maken van deze plek en hier te werken, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt om ook aan de slag te gaan. En dat de Asperger dan ook nog een hele fijne ruimte is, goede koffie heeft, snelle WIFI en een gezonde lunch, ja dat is helemaal mooi meegenomen! Ik ben fan.

Kom hier zeker een keer een kijkje nemen. Ook als je geen freelancer bent trouwens, want deze lunch is zeker de moeite waard om een klein stukje verder te fietsen dan het centrum!

Check het youtube filmpje van Alex voor nog meer impressies van de Asperger en geef haar een dikke thumps up! Wil je op de hoogte blijven van al haar fantastische bezigheden? Abonneer je dan op haar youtube kanaal and stay tuned.

Creatieven van het zuiden is een voorbeeld van een van de concepten die Alex ‘gewoon even opzet’. Thats her, niet lullen maar poetsen. 

Fotografen, bloggers, vloggers, copywriters, social media managers, designers, developers, strategen, project managers, SEO specialisten, marketing- en event managers: Creatieven van het Zuiden is hét platform voor jonge talenten, ambitieuze go-getters en hardwerkende freelancers die barsten van nieuwe ideeën. Woon, werk of kom je graag onder de rivieren? check dan snel deze link naar de facebookgroep van alle creatievelingen uit,…. jaja HET ZUIDEN!

Thanks Alex!
Allright Bourgondiërs, weer genoeg inspiratie en hopelijk leuk leesvoer.
Tot snel…

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *