Delen = vermenigvuldigen en inspireren = leren.

We love netwerken maar van eten houden we nog meer, nieuwe mensen ontmoeten we dan ook graag in de horeca. Samen met veel fijne nieuwe plekjes in ons Eindje, zijn ook een aantal kersverse instagrammers geboren. Tijd om hen eens een kijkje in Eindhovens Rondje’s keuken te geven. Delen is ook (uit)lenen, daarom geven wij onze pen voor deze keer aan Tastyeindhoven en Foodieseindhoven:

Wat gebeurt er als je enthousiaste Eindhovense foodbloggers bij elkaar zet? Eén groot insta-foodfest!

Als aller eersten stapten we over de drempel bij Toasted & Roasted, de plek in Eindhoven voor tostilovers, geen simpel ham kaasje maar exclusieve variaties. Alles is mogelijk, geitenkaas, pulled pork, of natuurlijk, hij is er wel, de klassieke ham en kaas. 1 februari opende Toasted & Roasted haar deuren aan de Nieuwstraat. In slechts een half jaar de derde vestiging in Brabant (Breda – Den Bosch – Eindhoven), knap! Alles wordt zelf gemaakt en ze werken hier vooral met verse producten. Echt, als je een ontbijtliefhebber bent, is dit jouw nieuwe spot want ook hier; All day breakfast. Van yoghurt getopt met granola, spiegelei tot aan vega tomatensoep. Voor ieder wat wils.

Foodies on tour

Ben je een foodie, dan houdt je van de Down Town Gourmet Market, die mag gewoon niet ontbreken. Wij voelen ons gezegend, want wat hebben we genoten. Gevulde aardappelen, normaal niet onze standaard keuze maar die van Pim’s Potatoes zijn echt onwijs lekker! Net als de sushi van Miss Temaki, het Italiaanse plateau van Squisito, wat net wat lekkerder smaakt na de uitleg van een original Italian en dan nog de empanadas van Las Chilenitas. The best. Naast verrassende en lekkere creaties, presenteerde Maaike de Reuver, Food Inspiration Magazine de foodtrends van 2018. Interessant! Opvallende trend en eentje die goed aansloot op onze avond is The Internet of Food. Ook al ben je een topchef, je moet vindbaar zijn en jezelf aan de wereld laten zien.

Top of the town

Nog een verrassing. Eindhovens Rondje nam ons mee naar de beste cocktail hotspot: VANE. Leuk weetje: de bar dankt zijn naam de windvaan, want op de veertiende etage heb je een prachtig uitzicht over Eindhoven. Heel toepasselijk is ook de kaart, ingedeeld op basis van de vier windrichtingen met als signature drink de Postduif van Tess Posthumus, afgemaakt met een klein vogelringetje. Details!

Afsluitend gaf Alex Malone, digital nomad, instagrammer onder de naam Mybigworldtrip en eigenaresse van het bedrijf Mister Malone ons nog een mini workshop Instagram Branding. Het gebruik van de juiste hashtags, veranderende algoritmes en samenwerking met andere foodbloggers, het klinkt simpel maar er komt veel meer bij kijken.

Onze conclusie over deze avond in een woord? Dankbaar! Dat we er bij mochten zijn en de nieuwe inspiratie en energie die het geeft om door te gaan.

Heeft u als ondernemer interesse in een food bloggers meet up? Neem dan contact op via info@eindhovensrondje.nl

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *